Cauta:
  Sistemul bancar  International IT  Firme romanesti  Investitii  Auto  Locuri de munca  News  Office  Banci  Constructii  
 
 
 
 

Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto  Capitalul circulant o resursa Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

Daca pentru industria chimica, utilitati electrice si productia industriala ciclul de conversie este mai scurt decat la nivel european, pentru industria componente auto, materiale de constructii, industria alimentara, petrol si gaze si productia de otel, indicatorul este mai mare decat la nivel european.

Tot la nivelul european, s-a raportat o imbunatatire semnificativa in privinta performantei capitalului circulant in 2012, dupa un rezultat stabil inregistrat cu un an inainte. Aceasta redefinire a identitatii vizuale vine sa reflecte noua strategie a companiei, Vision 2020. Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau. Companiile din Europa Centrala si de Est (CEE) au un ciclu de conversie a numerarului mai scurt fata de companiile din Europa. Cei peste 450 angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, asistenta in tranzactii si servicii de asistenta in afaceri catre companii multinationale si locale. Cu toate acestea, majoritatea companiilor din cele doua subgrupuri au raportat o deteriorare a rezultatelor in 2012 fata de 2011: 57% in cazul IMM-urilor si 60% in cazul companiilor mari. Reteaua noastra este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajuta sa le acordam clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume. De asemenea, raportul prezinta performanta capitalului circulant al altor 2. 000 de companii din alte sapte regiuni si tari.

Raportul analizeaza si performantele capitalului circulant a 1. 200 de IMM-uri din Statele Unite (IMM-urile fiind definite ca firme cu venituri de sub 1 miliard USD). Imbunatatirea performantei s-a datorat progresului la nivelul stocurilor si creantelor (DSO a scazut cu 4%, in timp ce DIO a scazut cu 2%), dar a fost partial neutralizata de scaderea duratei de rotatie a creditelor-furnizor (DPO a scazut cu 3%).

"Pentru Europa, aceasta tendinta arata ca o mare parte a efectelor pozitive privind capitalul circulant par sa fi venit din vanzari mult mai mici si, prin urmare, din achizitiile din ultimele luni ale anului, care au generat un nivel scazut atat al creantelor, cit si al datoriilor fata de furnizori. ", a declarat Jon Morris, Head of Working Capital Management, EY EMEIA. "Cu toate acestea, multe companii au continuat sa ia masuri pentru imbunatatirea capitalului circulant, prin lean production, facturare si colectare de numerar, consolidarea cheltuielilor, aprovizionarea din tari low-cost, renegocierea termenelor de plata si eficientizarea lantului de aprovizionare. "

Oscilatiile majore ale performantei capitalului circulant intre companii diferite din fiecare industrie indica un potential important de imbunatatire - pana la 1,3 mii de miliarde de dolari fiind blocate inutil in capitalul circulant al primelor 2. 000 de companii din SUA si din Europa. Analiza generala se bazeaza pe cele mai noi rapoarte fiscale ale companiilor din anul 2012.

Despre EY

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 167,000 de angajati in 700 de birouri din 140 de tari si venituri de aproximativ 24,4 miliarde de dolari in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2012. In Romania, EY este unul dintre liderii de pe piata serviciilor profesionale inca de la infiintare, in anul 1992. Analiza privind "potentialul de numerar" arata ca oportunitatea este distribuita pe diversele componente ale capitalului circulant, 35% in creante, 35% in datorii fata de furnizori si 30% in stocuri.

Morris concluzioneaza: "Multe companii se concentreaza pe indicatorii capitalului circulant doar in perioade cheie de raportare, precum finalul de trimestru sau de an, si nu profita de castiguri potentiale importante de numerar in cazul in care ar evalua lunar sau chiar saptamanal acesti indicatori. "

Raportul EY All tied up - Working capital management report 2013 se concentreaza asupra performantei capitalului circulant al celor mai importante 2. 000 de companii din Statele Unite si Europa. In acelasi timp, pentru fiecare componenta a capitalului circulant luat in calcul, majoritatea IMM-urilor au raportat rezultate mai slabe fata de anul 2011.

Despre raport

Raportul cuprinde rezultatele unei analize de performanta a capitalului circulant al celor mai mari 4. 000 de companii (dupa vanzari), care au sediul in SUA (1. 000 de companii), Europa (1. 000) si in alte 7 regiuni si tari importante - Asia (600); Australia si Noua Zeelanda (100); Canada (300); Europa Centrala si de Est (150); India (400); Japonia (230); si America Latina (270). In 2012, IMM-urile au continuat sa isi reduca decalajul capitalului circulant fata de companiile mari, diferenta dintre capitalul circulant in cazul celor doua subgrupuri continuand tendinta inceputa in anul 2005. De la 1 iulie 2013, Ernst & Young a devenit EY, logo-ul s-a schimbat pentru a raspunde acestei modificari, iar noul tagline al companiei este "Building a better working world". Astfel, firmele din CEE au un ciclu de conversie a numerarului din momentul achizitionarii stocurilor pana in momentul incasarii platilor de la clienti de 38 de zile, versus 39,2 zile in Europa, conform studiului EY All tied up - Working capital management report 2013.

Comparand insa componentele ciclului de conversie, firmele din regiunea Europei Centrale si de Est au o durata de rotatie a debitelor-clienti (Days Sales Outstanding, DSO) mai mica cu 4 zile fata de companiile din Europa (46 zile versus 50), in timp ce durata de rotatie a stocurilor (Days Inventory Outstanding, DIO), ca si durata de rotatie a creditelor-furnizor (Days Payable Outstanding, DPO), sunt mai mari: 39 zile durata de conversie a stocurilor in CEE versus 33,6 zile in Europa si 47 zile durata de conversie a creditelor-furnizor in CEE versus 44,4 zile in Europa.

Analizand rezultatele din cele doua regiuni si la nivelul industriilor, indicatorii arata o mare variabilitate a rezultatelor si tendinte divergente.

 
Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

 trebuie sa te conectezi mai intai


Articole 'Fresh'

Comunicat de presa Soares

0pt "Times New Roman"">       


Articole 'populare'


Alte articole

bet-at-homecom este noul sponsor

Firma internationala de pariuri bet-at-home


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 


Gazduire Web ABO NET

        Gazduire web ABO NET


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|AFACERI - 2019 - reportaj.com