Cauta:
  Sistemul bancar  International IT  Firme romanesti  Investitii  Auto  Locuri de munca  News  Office  Banci  Constructii  
 
 
 
 

Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto  La nivel global cresc suprafetele Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

Bruxelles, 24 februarie 2010

Mai mult decat oricand, fermierii din intreaga lume se indreapta spre plantele modificate genetic (MG), recunoscand multitudinea beneficiilor pe care aceste culturi le ofera.

Potrivit cifrelor comunicate in cursul zilei de ieri de catre Serviciul International pentru Achizitia Aplicatiilor Agro-biotehnologice (ISAAA), in anul 2009, 14 milioane fermieri au cultivat plante transgenice pe o suprafata de 134 milioane hectare (330 mil acri) in 25 de tari, comparativ cu anul 2008, cand cifrele corespunzatoare au fost 13. 3 milioane fermieri si 125 milioane hectare (ceea ce reprezinta o crestere de 7%) (www. isaaa. org).

Suprafete-record au fost inregistrate pentru toate cele patru culturi biotehnologice importante. Oare cand vom invata ceva din toate acestea?

Despre EuropaBio

Misiunea EuropaBio este promovarea unei biotehnologii inovative si dinamice bazate pe industria din Europa. Pentru prima data, soia transgenica a ocupat mai mult de trei sferturi din cele 90 milioane hectare cultivate la nivel global, bumbacul transgenic aproape jumatate din cele 33 milioane hectare din total, porumbul transgenic a fost cultivat pe o suprafata mai mare de un sfert din cele 158 milioane hectare cu porumb la nivel mondial si rapita modificata genetic pe mai mult de o cincime din cele 31 milioane hectare cultivate in lume.

De remarcat ca 13 milioane din cei 14 milioane de fermieri, sau 90%, sunt fermieri mici sau cu resurse limitate din tari in curs de dezvoltare. EuropaBio, (Asociatia Europeana pentru Bioindustrie), are 69 membri corporatisti si 7 asociati ce isi desfasoara activitatea in intreaga lume, 4 bioregiuni si 26 asociatii nationale de biotehnologie ce reprezinta circa 1800 de inteprinderi mici si mijlocii.

Despre AgroBiotechRom

Este o asociatie profesionala a producatorilor si utilizatorilor de biotehnologii agricole din Romania, avand caracter independent, non-guvernamental, non-profit, apolitic, cu personalitate juridica, guvernata de legile interne si internationale in vigoare.
Este clar ca in timp ce restul lumii progreseaza, Europa rateaza inca o data oportunitatea de a vedea beneficiile rezultate in urma utilizarii biotehnologiilor. Mai ales in tarile in curs de dezvoltare, micii fermieri care se indreapta spre aceasta tehnologie sunt din ce in ce mai numerosi. Suprafata cultivata cu bumbac transgenic in Burkina Faso a crescut de la 8. 500 hectare la 115. 000 hectare, adica de la 2% la 29% din totalul cultivat la nivelul tarii - cea mai mare crestere inregistrata vreodata.

Opinia lui Willy de Greff, Secretarul General al EuropaBio, a fost: "Aceste cifre arata ca tehnologia isi demonstreaza inca o data beneficiile. In fiecare an, din ce in ce mai multi fermieri din intreaga lume aleg sa cultive plante MG datorita avantajelor reale pe care acestea le ofera.

 
Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

 trebuie sa te conectezi mai intai


Articole 'Fresh'

Comunicat de presa Soares

0pt "Times New Roman"">       


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 


Gazduire Web ABO NET

        Gazduire web ABO NET


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|AFACERI - 2019 - reportaj.com