Cauta:
  Sistemul bancar  International IT  Firme romanesti  Investitii  Auto  Locuri de munca  News  Office  Banci  Constructii  
 
 
 
 

Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto  O SOCIETATE BUNA SI VIITORUL Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

In mod particular, antreprenorul crestin este incurajat sa compare mereu Evanghelia cu realitatea in care isi desfasoara activitatea; Evanghelia ii cere sa dea intaietate persoanei umane si binele comun, sa faca ce tine de el pentru a se asigura oportunitati de noi locuri de munca ori de locuri de munca decente. Acest lucru este esential pentru ca mediul de lucru sa nu devina sterp, ostil, inuman. Criza din ultimii ani, a carei cauze profunde este de ordin etic, a crescut "alergia" la cuvinte precum: solidaritate, distribuitia echitabila a bunurilor sau prioritatea locului de munca. . . Desigur , aceasta «afacere» nu se poate face in mod izolat, ci in colaborare cu alte persoane care impartasesc aceasta baza a eticii si incearcand sa extinda aceasta retea de colaborari.

Comunitatea crestina - parohia, eparhia, asociatia - este locul unde antreprenorul, dar de asemenea omul politic, profesionistul, sindicalistul, gaseste esenta pentru a alimenta angajamentul sau fata de societate. In cele din urma, "dezvoltarea", mai mult decat o crestere economica, este conceputa ca o promovarea a individului si a comunitatii, avand scopul final de a realiza un progres civil concret si o implinire umana integrala.

Evenimentul s-a incheiat cu primirea participantilor la conferinta, de catre Sanctitatea Sa Papa Francisc, in Sala Clementina din Vatican. Ana-Maria Fagetan si studenta Mihaela Caba. Tocmai acest lucru este ceea ce incercati sa faceti, sa imbinati teoria si practica, gandirea si experienta in domeniu.

Antreprenorul are constiinta existentiala in care aceasta cercetare are loc. In mesajul adresat, Pontiful a subliniat importanta solidaritatii in mediul de afaceri contemporan si a chemarii credinciosilor laici de a-si indeplini misiunea in domeniul social, economic si politic:

"In sistemul economic actual - si in mentalitatea pe care acesta o genereaza - cuvantul «solidaritate» a devenit incomod, chiar neplacut. Iar motivul este ca nu se poate - sau nu se vrea - sa se studieze intr-adevar modul in care aceste valori etice pot deveni in concret valori economice, determinand o dinamica virtuoasa a productiei, locului de munca, comertului si a insasi finantelor. Obiectivul principal este urmarirea binelui comul, sustinut de trei principii bine stabilite: "subsidiaritatea", "solidaritatea" si "dezvoltarea". Primul este esential pentru a trezi participarea organismelor sociale intermediare, implicarea comunitatii in productia de bunuri si servicii. Criza pune o presiune pe speranta antreprenorilor, dar nu trebuie uitati cei care au cea mai mare nevoie".

Romania a fost reprezentata de catre Prof. George Teseleanu, partener international si responsabil al Fundatiei Centesimus Annus Pro-Pontefice in Romania, alaturi de alti trei membri: Prof. Ioan Fagetan, Av. Solidaritatea, trebuie sa fie inteleasa nu doar ca redistributie, ci ca un proces dinamic si creativ. ROMANIA LA CONFERINTA INTERNATIONALA FONDAZIONE CENTESIMUS ANNUS PRO PONTEFICE "O SOCIETATE BUNA SI VIITORUL LOCURILOR DE MUNCA: Pot solidaritatea si fraternitatea fi parte a deciziilor mediului de afaceri?"

In perioada 08 - 10 Mai a avut loc in Aula Sinodala din Vatican, Conferinta Internationala cu tema: "O societate buna si viitorul locurilor de munca: Pot solidaritatea si fraternitatea fi parte a deciziilor mediului de afaceri?".

Evenimentul a fost organizat de Fundatia Centesimus Annus Pro-Pontefice, organizatie la care Romania a aderat la inceputul acestui an, prin evenimentul constitutiv care a avut loc in data de 18 februarie, la Vicariatul Greco-Catolic din Bucuresti.

Tema conferintei si-a gasit originile intr-o "reflectie practica, cu scopul de a gasi acele spatii concrete pe care le poate juca solidaritatea in viata economica", cum spunea Papa Francisc anul trecut membrilor Fundatiei Centesimus Annus.

Pornind de la tendintele economice actuale, peste 200 de profesori, antreprenori si reprezentanti ai Bisericii Catolice din diferite parti ale lumii, au incercat sa gaseasca modalitati prin care este posibila astazi remobilizarea economiei mondiale prin fondarea ei pe valorile crestine ale Doctrinei Sociale ale Bisericii Catolice:

Valorile etice si civile pe care crestinismul le ofera pot ilumina calea unei economii "la scara umana", care in fata crizei in curs de desfasurare si a globalizarii este dificila, dar indispensabila.

 
Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

 trebuie sa te conectezi mai intai


Articole 'Fresh'

Comunicat de presa Soares

0pt "Times New Roman"">       


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 


Gazduire Web ABO NET

        Gazduire web ABO NET


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|AFACERI - 2019 - reportaj.com