Cauta:
  Sistemul bancar  International IT  Firme romanesti  Investitii  Auto  Locuri de munca  News  Office  Banci  Constructii  
 
 
 
 

Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto  Provocarea generatiei Y Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

Mobilitatea pe care le-o ofera accesul la tehnologie si mediul digital, dublata de usurinta cu care acceseaza informatiile in mediul online, le da acestora posibilitatea de a-si lua biroul cu ei in orice loc s-ar afla: acasa, la cafenea, in oras, la sala de sport sau in parc.

Pretuiesc timpul liber si viata personala, dar isi construiesc mai multe optiuni de cariera in paralel pentru ca sunt interesati de teme foarte diverse, care sa le solicite creativitatea. . Ce face speciala generatia Y? Care sunt caracteristicile ei definitorii?

1. Tehnologia de ultima ora nu le pune nicio problema, dar au nevoie de feedback constant pentru propria dezvoltare. Tot tinerii din generatia Y spun ca pe langa responsabilitatea sociala, inovatia este un criteriu cu cote mari de relevanta in alegerea unui loc de munca.

2. Au o perspectiva cu totul diferita fata de lume si viata, comparativ cu generatiile anterioare - "baby boomers" (1946-1964) si generatia X (1965-1980). Au nevoie de mobilitatea pe care le-o ofera tehnologia si mediul digital

Acelasi studiu mentionat mai sus releva faptul ca in momentul alegerii unui loc de munca, 68% dintre respondenti, tineri din generatia Y din Romania, spun ca iau in considerare ca principal criteriu oportunitatile de dezvoltare personala si evolutie in cariera pe care acesta le ofera. Urmatorul criteriu mentionat este siguranta locului de munca (59%).

Pe de alta parte, 69% dintre respondentii unui alt studiu, realizat de aceasta data in S. U. A. , considera ca nu este neaparat necesar sa mearga la birou in fiecare zi pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu si nu sunt interesati sa lucreze asa cum o fac parintii lor, de la 9am la 5pm. Au asteptari de responsabilitate sociala de la angajatori

Diferite studii globale arata ca, pana in anul 2025, 75% din forta de munca de la nivel global va fi alcatuita din membrii generatiei Y, iar 15% dintre ei sunt deja la nivel managerial. Astfel, 81% dintre respondenti spun ca bunul renume al companiei este un criteriu pentru selectarea viitorului loc de munca, iar 94% dintre ei acorda aceeasi importanta impactului asupra mediului si calitatii pe care o au produsele si serviciile firmei la care sunt in proces de recrutare. De asemenea, mai mult de 92% dintre membrii generatiei Y considera ca succesul in afaceri nu se masoara doar prin profitul generat, ci si prin implicarea sociala a companiei.

In Romania, un studiu similar[1] arata ca prestigiul companiei si calitatea produselor si serviciilor oferite de aceasta sunt aspecte importante pentru tinerii din generatia Y.

 
Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

 trebuie sa te conectezi mai intai


Articole 'Fresh'

Comunicat de presa Soares

0pt "Times New Roman"">       


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 


Gazduire Web ABO NET

        Gazduire web ABO NET


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|AFACERI - 2019 - reportaj.com