Cauta:
  Sistemul bancar  International IT  Firme romanesti  Investitii  Auto  Locuri de munca  News  Office  Banci  Constructii  
 
 
 
 

Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto  Solutii la indemana Fenomenul Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

Astfel, un producator dintr-o tara europeana aduce in tara un medicament, la pretul cel mai mic din Uniune si il transfera unui distribuitor in vederea comercializarii prin farmacii sau spitale; avand in vedere ca medicamentul respectiv are cel mai mic prĂȘt cu care se vinde in UE, un distribuitor traditional poate fi foarte interesat ca, in loc sa continue comercializarea acestuia in Romania, sa il exporte intr-o tara in care pretul este cu mult mai mare. Compania propune un nou model de business atat fata de modul de functionare al distributorilor clasici de medicamente, cat si fata de organizarea producatorilor de medicamente, prin acoperirea tuturor nevoilor legate de transport, distributie si depozitare, fara interventia unor activitati de natura comerciala, mentinand astfel obiectivitatea, transparenta si echidistanta fata de fiecare client.
MSL Logistic Services a obtinut certificarea in cele mai noi standarde in managementul calitatii existente la nivel mondial: sistemul de securitate a informatiei ISO 27001: 2006 si sistemul de management al calitatii ISO 9001: 2008. Certificarea in sistemul de securitate a informatiei ISO 27001: 2006 este un raspuns firesc fata de nevoia companiilor din industria farmaceutica de a li se asigura de catre partenerii de afaceri confidentialitatea datelor. "Fenomenul exportului paralel de medicamente, care conduce la grave sincope in disponibilitatea unor medicamente cruciale pentru bolnavi, este perfect controlabil de catre producatori prin trecerea de la sistemul traditional de distributie la cel al distributiei directe a medicamentelor, prin care marfa ramane permanent in proprietatea producatorului, operatorul logistic prestand doar servicii de depozitare, manipulare si de transport.

Firmele care realizeaza serviciile logistice pentru distributia directa sunt autorizate de catre Ministerul Sanatatii, asa incat mentinerea calitatii medicamentelor ramane la aceleasi standarde, in conditiile in care producatorii au controlul direct asupra produselor pana la comercializarea acestora catre utilizatorul final", a aratat Marina Hanna, director executiv MSL Logistic Services, singurul furnizor independent de servicii logistice pentru industria farmaceutica din Romania.

Fenomenul exporturilor paralele a luat amploare din 2009, cand Guvernul a decis ca medicamentele cu prescriptie care se distribuie in Romania sa fie selectate in functie de criteriul celui mai mic pret din UE. Fenomenul a luat amploare, fiind estimat la peste 1,5 miliarde Euro in ultimii trei ani, astfel incat anul trecut a ajuns la cca 25% din piata.

"Procesul este perfect legal, data fiind libera circulatie a marfurilor in UE, insa nu este deloc moral la adresa zecilor de mii de bolnavi din Romania care raman in criza de medicamente, mai ales ca majoritatea produselor care urmeaza aceste trasee sunt cele scumpe, pentru bolnavii de cancer, boli endocrine, diabet etc", a precizat Marina Hanna.
Exporturile paralele afecteaza semnificativ si producatorii, intrucat vanzarile acestora scad in tarile in care ajung medicamentele exportate din Romania, care, plecand de aici cu cel mai mic pret din UE, ajung in diferite tari la preturi mai mici decat aceleasi medicamente vandute direct de catre acelasi producator. In final, producatorii obtin venituri mai mari, iar piata medicamentelor din Romania ar fi acoperita, oferind bolnavilor produsele de care au atata nevoie", a aratat Marina Hanna.

Despre MSL Logistic Services

Compania MSL Logistic Services a fost infiintata in anul 2009, in urma nevoii in crestere manifestate de producatorii importanti din industria farmaceutica, de a lucra cu un furnizor independent de servicii logistice, pentru un flux mai rapid al produselor si al incasarilor. Desi le afecteaza atat business-ul (vanzarile), cat si imaginea (productorul este cel blamat cand lipseste de pe piata un anumit medicament), producatorii nu pot face nimic in conditiile distributiei directe: daca ar refuza sa onoreze o comanda, ar suporta consecintele reglementarilor legale privind concurenta si circulatia marfurilor.

Raman doua solutii pentru rezolvarea problemei exporturilor paralele: una este cea radicala, pe care a aplicat-o recent Grecia, si anume a interzis toate exporturile de medicamente. "Grecia este insa intr-o situatie speciala generala, asa ca, probabil, nu este cel mai potrivit exemplu de urmat in prezent. Sistemul de management al calitatii ISO 9001: 2008 reprezinta garantia unei organizatii sustenabile, orientate catre client.

Cea de-a doua posibilitate de a reduce sau chiar elimina exporturile paralele este trecerea la sistemul distributiei directe, in care, prin pastrarea proprietatii producatorului asupra medicamentelor pe intreg lantul, pana la farmacii si spitale, acesta are control deplin asupra medicamentelor", a aratat Marina Hanna.

Trecerea de la sistemul traditional de distributie la cel al distributiei directe este un proces care necesita schimbari importante in business-ul unui producator, inclusiv din punct de vedere al sistemului si procedurilor de lucru; ca orice schimbare, procesul implica anumite costuri. "Prin sistemul distributiei directe discounturile acordate in mod curent distribuitorilor traditionali sunt eliminate insa, asa incat producatorii isi conserva o parte mai mare din venituri, fapt ce le-ar permite sa amortizeze rapid costurile privind trecerea de la un sistem de distributie la altul.

 
Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

 trebuie sa te conectezi mai intai


Articole 'Fresh'

Comunicat de presa Soares

0pt "Times New Roman"">       


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 


Gazduire Web ABO NET

        Gazduire web ABO NET


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|AFACERI - 2019 - reportaj.com