Cauta:
  Sistemul bancar  International IT  Firme romanesti  Investitii  Auto  Locuri de munca  News  Office  Banci  Constructii  
 
 
 
 

Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto  Studiu Andra Musatescu Law Industrial Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

Companiile, institutiile si cercetatorii din Bucuresti au depus, in 2011, un numar de 500 de cereri. Cu cat o regiune este mai dezvoltata din punct de vedere economic, cu atat acolo se inregistreaza mai multe inventii si marci. In judetele mai sarace, unde au fost realizate putine investitii straine, iar activitatea industriala este redusa, exista foarte putine cereri", a explicat Nicolae Muresan.

La randul sau, dr. av. cons. pi Andra Musatescu, managing partner, Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices, apreciaza ca societatile romanesti ar trebui sa fie mult mai constiente de importanta protejarii marcilor proprii. "Am convingerea ca managerii romani vor apela mai des la avocati si consilieri in proprietate industriala pentru a-si inregistra si proteja marcile, o conditie esentiala pentru dezvoltarea unui business solid", a subliniat Andra Musatescu.

Numarul cererilor de inregistrare marca (sursa: OSIM)

Anul Numarul
2007 16. 685
2008 15. 541
2009 13. 030
2010 12. 033
2011 11. 600

Numarul cererilor de brevet de inventie (sursa: OSIM)

Anul Numarul
2007 926
2008 1. 031
2009 1. 091
2010 1. 418
2011 1. 463

Despre Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices

In ultimii 15 ani, Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices s-au dezvoltat continuu, devenind unul dintre cabinetele de top din Romania.

Avocatii si consilierii in proprietate industriala din cadrul acestor case sunt membri ai celor mai prestigioase si importante organizatii internationale, atat in Europa cat si in lume, unde sunt extrem de activi, conlucrand cu ceilalti colegi din alte state la redactarea de rapoarte, propuneri de modificare a legislatiei in domeniu, documente care sunt prezentate in cadrul intalnirilor de lucru din cadrul comisiilor din care fac parte.

Recent, Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices au fost clasate international la nivelul cel mai inalt. Urmeaza judetele Ilfov (450 de cereri), Prahova (334), Cluj (320), Iasi (225), Brasov (239), Constanta (228), Timis (183), Mures (138) si Arges (137). (Vezi tabelul 1)

In privinta cererilor de inregistrare a brevetelor de inventie, situatia este asemanatoare. WTR1000, cunoscut ca fiind cel mai bun index exclusiv dedicat identificarii celor mai importanti furnizori de servicii juridice cu privire la marci, a pozitionat Casele de Avocatura si de Proprietate Industriala Andra Musatescu in topul clasamentului (nivelul Gold) pentru ca "reflecta profunzimea cunostintelor, a prezentei pe piata si a nivelului la care se munceste in domeniu".

Acesta recunoastere internationala vine dupa o succesiune de premii, ca de exemplu "Avocatul anului pe Proprietate Intelectuala in Romania", acordat de revista Corporate Intl Magazine 2011, "Societatea de Avocatura/ Cabinetul de Avocat al Anului in Romania pentru Rezolvarea Conflictelor" in 2011, acordat de Acquisition International Magazine, "Premiul pentru Profesionalism si Recunoastere Internationala" acordat de Finmedia in 2012.

Urmeaza judetele Iasi (112 cereri), Suceava (96), Cluj (85), Ilfov (84), Brasov (65), Timis (57), Dolj (48), Dambovita (32), Constanta (31) si Arges (29). (Vezi tabelul 2)

Potrivit lui Nicolae Muresan, jurist si consilier in proprietate industriala, care activeaza in cadrul Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices, numarul ridicat al cererilor de inregistrare a marcilor si inventiilor in Bucuresti se datoreaza existentei companiilor multinationale si a faptului ca aici se concentreaza cele mai multe institute de cercetare. "Aceste statistici reflecta, in general, situatia economica a Romaniei. Capitala domina autoritar numarul inregistrarilor de inventii si marci, releva un studiu realizat de Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices, elaborat pe baza statisticilor OSIM.

Astfel, in anul 2011, in Bucuresti au fost depuse 4. 143 de cereri de inregistrare de marca.

 
Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

 trebuie sa te conectezi mai intai


Articole 'Fresh'

Comunicat de presa Soares

0pt "Times New Roman"">       


Articole 'populare'


Alte articole

SEMINARUL DE INFORMARE PRIVIND

S


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 


Gazduire Web ABO NET

        Gazduire web ABO NET


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|AFACERI - 2019 - reportaj.com