Cauta:
  Sistemul bancar  International IT  Firme romanesti  Investitii  Auto  Locuri de munca  News  Office  Banci  Constructii  
 
 
 
 

Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto  Studiu Ernst Young Puterea Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

In Romania, Ernst & Young este unul dintre liderii de pe piata serviciilor profesionale inca de la infiintare, in anul 1992. Studiul argumenteaza ca aceasta orientare spre bunurile de lux va trebui sa se schimbe.

Plecand de la o preconizata crestere a noului segment de clienti cu venituri medii cu pana la trei miliarde de oameni pana in 2030, ceea ce reprezinta o crestere a cererii de la 21 de trilioane de USD la 56 de trilioane de USD, studiul identifica punctele in care inovatia este necesara: cunoasterea clientului, adaptarea la cultura si obiceiurile de consum locale, cercetarea si dezvoltarea, operatiunile si modelul de business - care trebuie sa combine relevanta locala cu prezenta globala.

Inovatie frugala sau inovatie cu resurse minime

Studiul arata ca o parte din companii au demarat deja procesul de inovare pe pietele in crestere rapida. Reteaua noastra este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajuta sa le acordam clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume. Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Chisinau. Acestea ar fi principalele recomandari facute in cadrul unui nou studiu Ernst & Young - Innovating for the next three billion: The rise of the global middle class, bazat pe o cercetare incluzand interviuri cu 547 de executivi la nivel global, precum si cu cativa dintre cei mai influenti antreprenori ai momentului din lume.

Studiul evidentiaza faptul ca majoritatea companiilor din economiile dezvoltate isi concentreaza in prezent eforturile si actiunile catre segmentul premium al pietei. Operatiuni si model de business - Inovatiile rapide in domeniul produselor sunt importante, insa la fel de important este ca fiecare companie sa-si gandeasca modelul de business, astfel incat sa se asigure ca va putea raspunde adecvat unei baze de clienti cu venituri mai mici.

Maria Pinelli conchide: "Fiecare dintre cele patru arii cheie identificate in studiul nostru include diverse componente de natura locala sau globala. Cercetare si dezvoltare - O retea globala de centre de cercetare si dezvoltare va permite companiilor sa beneficieze de resursele globale si sa implementeze inovatia in mai multe piete.

4. Mai mult de trei sferturi dintre respondenti considera ca adoptarea unor "inovatii frugale" - sau, altfel spus, inovatii care implica o folosire foarte judicioasa a resurselor pentru a furniza produse accesibile celor cu venituri mai mici - reprezinta o oportunitate majora.

Multe companii va trebui sa-si regandeasca produsele, pentru a le adapta la distributia veniturilor din pietele cu crestere rapida. Cunoasterea consumatorului - Pentru ca o inovatie sa fie de succes, compania trebuie sa-i cunoasca indeaproape pe consumatori si sa inteleaga problema pe care acestia o au de rezolvat.

2. Pentru mai multe informatii, vizitati pagina noastra de internet: www. ey. com. Clasa de mijloc[1] va ajunge la 5 miliarde pana in 2030 - o crestere sustinuta mai ales de piata asiatica, dar si de celelalte piete in crestere rapida
Cererea noii clase de mijloc va creste la nivel global de la 21 de trilioane de USD, la 56 de trilioane de USD pana in 2030
ยท 40% din cheltuielile clasei de mijloc se vor efectua in Asia, pana in 2030, comparativ cu 10% la cat se cifreaza in prezent

Companiile vor fi nevoite sa-si adapteze strategiile de dezvoltare pentru a putea raspunde noilor cerinte ale clasei de mijloc in crestere rapida la nivel global si, mai ales, in pietele emergente. Acest fapt presupune o regandire fundamentala a strategiilor ce vizeaza inovatia si lansarea de noi produse pe piata.

"Nu este o coincidenta ca acele companii care sunt acum in top in privinta inovatiilor in pietele cu crestere rapida sunt localizate chiar in aceste piete. Adaptarea la specificitatile locale al consumatorilor - Companiile va trebui sa se adapteze la cultura si modul de gandire al consumatorilor pentru care doresc sa ofere produse, venind in intampinarea nevoilor specifice ale acestora.

3. Cei peste 450 angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, asistenta in tranzactii si servicii de asistenta in afaceri catre companii multinationale si locale. Chiar si in cazul companiilor din pietele emergente, aceasta proportie se ridica la 40%. Ele pot profita aici de avantajul generat de "inovatiile frugale" care pot fi vandute clasei de mijloc emergente. Cheia succesului o vor detine acele companii care vor sti sa combine relevanta locala cu prezenta globala, astfel incat sa se asigure ca produsele si serviciile lor vor fi relevante pentru consumatorul local, permitand totodata companiei sa profite de resursele sale globale".

Figura 1: Evolutia globala a consumului pe segmentul clasei mijlocii in perioada 2000-2050

Figura 2: Cei mai importanti factori de accelerare a inovatiei in pietele emergente

Figura 3: Dezvoltarea de noi produse destinate clientilor cu venituri reduse de catre companii cu performante solide in pietele emergente

Figura 4: Procesele care accelereaza inovatia in pietele cu crestere rapida

Figura 5: Harta inovatiei

Despre Ernst & Young

Ernst & Young este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 152,000 de angajati in 700 de birouri din 140 de tari si venituri de aproximativ 22. 9 miliarde dolari in anul 2011. Companiile din pietele cu crestere rapida au operat multa vreme intr-un mediu cu resurse limitate si cu o infrastructura saraca si toate aceste constrangeri le-au obligat sa fie creative si antreprenoriale", spune Maria Pinelli, Global Vice-Chair Strategic Growth Markets la Ernst & Young.

Studiul identifica patru arii care vor determina succesul companiilor in realizarea de "inovatii cu resurse minime":

1. Schimbarile vor trebui sa includa crearea unor produse si servicii cu totul noi, daca aceste companii vor dori sa realizeze inovari reale si sa obtina crestere.

 
Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

 trebuie sa te conectezi mai intai


Articole 'Fresh'

Comunicat de presa Soares

0pt "Times New Roman"">       


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 


Gazduire Web ABO NET

        Gazduire web ABO NET


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|AFACERI - 2019 - reportaj.com