Cauta:
  Sistemul bancar  International IT  Firme romanesti  Investitii  Auto  Locuri de munca  News  Office  Banci  Constructii  
 
 
 
 

Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto  Studiu MedLife GFK 3 din 4 romani Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

Acelasi studiu arata faptul ca utilizatorii de servicii de sanatate private sunt semnificativ mai informati despre aceste reglementari decat utilizatorii de servicii de stat. Unul din motivele principale care explica aceasta tendinta este satisfactia fata de serviciile de sanatate private, aceasta fiind semnificativ mai ridicata decat satisfactia fata de serviciile de sanatate de stat.

In acest context, majoritatea populatiei oraselor mari (76%) si-au exprimat dorinta ca fondurile publice de sanatate, cat si cele dedicate programelor nationale de sanatate specifice, sa aiba o distributie mixta, atfel incat sa fie directionate atat catre unitatile de stat, cat si catre cele private. Potrivit studiului, premizele esentiale pentru dezvoltarea unui sistem medical performant sunt calitatea personalului medical, legislatie stabila si previzbila si procentul din bugetul de stat alocat pentru sanatate

Rezultatele celui mai recent sondaj de opinie GFK, realizat la cererea MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, arata ca in ultimele 12 luni rata de penetrare a utilizarii serviciilor medicale private in orasele mari din tara, a ajuns sa fie egala cu cea a serviciilor de stat. Procentul este si mai mare in cazul celor care au beneficiat deja de servicii de sanatate privata (80%).

De altfel, doar 58% dintre locuitorii oraselor mari din Romania stiu ca o parte din serviciile clinicilor/ spitalelor private sunt finantate din fondul asigurarilor de sanatate, fiind accesibile platitorilor de contributii catre C. N. A. S. De asemenea, MedLife a castigat anul acesta premiul "Superbrands" la categoria "Clinici private". Iar cunoscatorii acestor reglementari doresc in mai mare masura ca distributia fondurilor CNAS sa fie directionata atat catre unitatile de stat cat si catre cele private (80%).

Studiu mai releva faptul ca un procent covarsitor al populatiei si-ar dori sa existe o transparenta mai mare privind modul de alocare a fondurilor de sanatate, iar 99% din populatie doreste ca intreaga legislatie in domeniul medical sa fie previzibila si stabila, doar 1% declarand ca nu stiu sau le este indiferent acest aspect. Tot in acest context, populatia chestionata a sustinut ca pentru dezvoltarea unui sistem medical performant sunt esentiale urmatoarele premize: calitatea personalului medical (97%) legislatia stabila/ previzibila (94%), precum si suma de bani alocata din bugetul de stat pentru sanatate (94%).

Studiul GFK, realizat la cererea MedLife, a fost desfasurat in perioada 29. 07 - 05. 08 2013, pe un esantion de 500 de persoane, reprezentativ pentru populatia cu varsta intre 18-55 ani din orasele mari din tara cu peste 200. 000 de locuitori, si ofera detalii despre utilizarea serviciilor medicale in clinicile private si cele de stat, precum si opinia populatiei in ceea ce priveste fondurile CNAS si legislatia legata de sistemul de sanatate. Eroarea maxima de esantionare este de +/- 4. 4%, la un nivel de incredere de 95%.

Este al saselea an in care MedLife realizeaza in colaborare cu IMAS si GFK sondaje de opinie care ofera publicului larg o perspectiva asupra comportamentului romanilor in ceea ce priveste sanatatea si prezinta care sunt opiniile acestora referitoare la sistemul medical privat.

MedLife, in calitate de lider pe piata serviciilor medicale private, monitorizeaza permanent evolutia sistemului medical din Romania si va oferi in continuare informatii relevante despre tot ceea ce este de interes pentru public, in acest domeniu.

Despre MedLife:

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala.

Compania acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii, acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie; 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 9 centre de excelenta cu specializare unica, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Recent, MedLife a obtinut acreditarea pentru Maternitatea MedLife Bucuresti in calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodata si prima maternitate privata din Capitala care detine acest statut. Alte doua maternitati din reteaua MedLife sunt in curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului international realizat de Readers Digest, MedLife este pentru al patrulea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria "Clinica Privata", iar in ultimii cinci ani, studiile de piata IMAS derulate la nivel national plaseaza constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinica-centru medical, laborator medical.

 
Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto Stiri afaceri, sistemul bancar, international, firme, investitii, auto

 trebuie sa te conectezi mai intai


Articole 'Fresh'

Comunicat de presa Soares

0pt "Times New Roman"">       


Articole 'populare'


Alte articole

EY Romania recruteaza un numar

Numarul angajatilor EY ajunge astfel la 554


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 


Gazduire Web ABO NET

        Gazduire web ABO NET


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|AFACERI - 2019 - reportaj.com